22 juli 2024 open, vanaf 08:00 — 024 323 444 8 Afspraak maken
Close-up van autoband

Zomerbanden & Winterbanden

De banden onder uw auto zijn het enige contact met het wegdek. Ze geven u grip en een goede wegligging. Op goed onderhouden autobanden rijdt u veilig en comfortabel duizenden kilometers. Starfit onderhoudt & monteert banden van talloze merken.

Zomerbanden, winterbanden & all-season banden: hoe zit dat?

Zomerbanden waren voor de opkomst van winterbanden beter bekend als "normale autobanden". De zomerband komt het best tot zijn recht bij normale Nederlandse weersomstandigheden, droog weer en temperaturen boven de 7 ºC. Deze weersomstandigheden worden meestal bereikt tussen maart en oktober.

Wanneer de temperatuur zakt en het glad wordt op de weg, verliest de zomerband zijn grip. Om ook met winters weer veilig van A naar B te komen adviseert Starfit (en de ANWB ook) winterbanden. Dankzij diepere groeven en vijfmaal meer lamellen (kleine inkepingen in het profiel) dan een zomerband, zorgt een winterband voor een betere waterafvoer en een betere grip op de winterse wegen; beijzeld, nat besneeuwd of droog.

All-season (4 seizoenen) banden zijn het compromis tussen zomer- en winterbanden. Als u alleen binnen Nederland rijdt is een all-season band een prima alternatief voor de zomer-/winterband. Gaat u op wintersport? Hoewel u met een all-season band geen kans loopt op een boete, zorgt een winterband wel voor betere prestaties in het (extreme) winterse weer. En een bandenwissel is zo gepiept.

Een band voor ieder budget

Bandenmerken die wij verkopen: Continental, Michelin, Vredestein, Uniroyal, Goodyear, Dunlop

Starfit voert een groot assortiment autobanden. Daardoor is er altijd een band die aan uw eisen en budget voldoet.

Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur

Door regelmatig uw bandenspanning te checken slijten uw banden niet onnodig en gaan deze langer mee. Een band met de juiste spanning heeft ook gunstige invloed op het brandstofverbruik. Daarnaast is het belangrijk, als u winterbanden heeft, deze zodra het warmer wordt dan 7˚C, weer om te wisselen.


Vervangt u uw autobanden vanwege een aanstaande autovakantie? Ga goed voorbereid op reis met onze zomercheck en wintercheck.

Zomer-, winter- of all-seasonbanden

  • Talloze merken, o.a. Michelin, Vredestein, Uniroyal, Goodyear, Continental, Dunlop, etc.
  • Incl. balanceren en uitlijnen
  • Opslag van uw winterbanden is mogelijk
Afspraak maken