Open vanaf 08:00 — 024 323 444 8 Afspraak maken
Auto op de brug in de werkplaats

APK-keuring van uw auto in Nijmegen-Centrum

De APK (Algemene Periodieke Keuring) is een wettelijk verplicht onderhoud aan uw auto. Voor de APK-keuring is Starfit het aangewezen adres. Ook wat de prijs betreft, want het gaat natuurlijk niet alleen om de APK, maar om wat eventueel nodig is voor de goedkeuring van uw auto.

Controle op verkeersveiligheid en milieu

Uw auto wordt APK gekeurd door APK-erkende keurmeesters. Zij controleren uw auto op allerlei punten, die door de overheid zijn bepaald. De punten hebben met name te maken met verkeersveiligheid en milieueisen (denk aan verlichting, roest, werking gordels en uitlaatgassen). Het is dus verstandig om een APK te combineren met een kleine of grote onderhoudsbeurt, zodat filters en vloeistoffen in uw auto ook weer in topconditie zijn.

De RDW laat weten wanneer uw auto toe is aan een APK

Voor alle auto’s na 2005 geldt dat de eerste keuring na 4 jaar plaatsvindt. De 2 keer daarna is om de 2 jaar. Daarna moet uw auto ieder jaar gekeurd worden. Complex verhaal. Gelukkig stuurt de RDW u gewoon een brief als uw auto gekeurd moet worden.

APK afkeur? Samen bepalen we de oplossing

Wanneer uw auto wordt afgekeurd, bepalen we samen wat de geschikte oplossing is. Uiteraard zorgen we daarbij vooraf voor een prijsindicatie van de benodigde reparatiekosten.

APK-keuring voor benzine- & dieselauto’s

  • Controle op wettelijk vastgestelde punten
  • Incl. roetmeting (diesel) of viergasmeting (benzine)
  • Incl. afmeldkosten
Afspraak maken