morgen open, vanaf 08:00 — 024 323 444 8 Afspraak maken

4 handige tips om alles uit uw airconditioning te halen

Steeds meer auto’s hebben een airconditioning. Starfit denkt graag met u mee en geeft 4 tips om optimaal gebruik te maken van het aircosysteem in uw auto.

1. Gebruik de recirculatiestand om de auto extra snel te koelen

De recirculatiestand (indien aanwezig) van uw luchtverversingssysteem kunt u actief gebruiken in combinatie met uw aircosysteem. Door deze in de zomer aan te zetten versnelt u, door vermindering van de te koelen hoeveelheid lucht, de temperatuursdaling. Als de gewenste temperatuur bereikt is zet dan de recirculatiestand weer uit.

2. Wat niet warm is, hoeft u ook niet te koelen

Rij op een warme zomerdag even een extra rondje over de parkeerplaats. En parkeer uw auto in een schaduwrijke omgeving, bijvoorbeeld onder een boom. Logisch: want wat niet opgewarmd is, hoeft ook niet afgekoeld te worden. Is uw auto toch in een oven veranderd, zet dan de blower en airco in de hoogste stand en rij met de ramen open tot de ergste warmte is verdwenen. Sluit daarna de ramen en stel de blower in op de gewenste snelheid.

3. Zet de airconditioning niet té koud

Een lagere temperatuur en een drogere lucht hebben absoluut een gunstige invloed op het comfort. Maar ze hebben ook een gunstige invloed op de verkeersveiligheid door een alerte en fittere bestuurder. Grote temperatuursschommelingen hebben echter grote invloed op het menselijk lichaam. Zomerverkoudheid is veelal daarvan het gevolg. Het is dan ook verstandig om het verschil met de buitentemperatuur niet groter te laten worden dan zo’n 5-10 graden.

4. Zet de airco een paar minuten voor aankomst uit

Zet 5 minuten voor aankomst op bestemming de airco uit. Dat geeft het systeem de kans om op te drogen en eventuele bacteriën uit te drogen. Zo blijven muffe geurtjes uit de auto. Bijkomend voordeel hiervan is dat het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur bij het verlaten van de auto al wat kleiner is. Dat maakt de kans op een zomerverkoudheid kleiner.